SOČNA SCHWARZWALD TORTA


SASTOJCI:

  • BISKVIT
  • 6 jaja
  • 150 gr šećera
  • 60 gr brašna
  • 60 gr gustina
  • 60 gr kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 5 žlica rakije višnjevače
  • 5 žlica soka od višnje
  • NADJEV
  • 350 gr višanja očišćenih
  • 250 ml soka od višnje
  • 5 žlica šećera
  • na vrh žlice cimeta
  • 2 žlice gustina
  • 5 žlica vode
  • OSTALO
  • 200 ml soka od višnje za natapanje
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 3 vanilin šećera
  • DEKORACIJA
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • čokolada za dekoraciju
  • višnje za dekoraciju

    loading...
    PRIPREMA:
    1. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
    2. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i izradite pjenasto.
    3. Dodajte sok i rakiju od višnje i kratko sjedinite.
    4. Brašnu dodajte prašak za pecivo i pomiješajte, nastavite dodavati brašno, gustin i kakao, sve pomiješajte.
    5. Suhe sastojke dodajte u žumanjke i sjedinite.
    6. Pripremljene bjelanjke isto dodajte u žumanjke i lagano pjenjačom sjedinite.
    7. U kalup od 26cm postavite masni papir, te ulijte pripremljenu smjesu.
    8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 25-30 minuta. Provjerite sredinu čačkalicom.
    9. Nakon što se biskvit ohladio, rubove odvojite nožem, skinite masni papir.
    10. Prerežite biskvit na tri jednaka dijela.
    11. Svaki biskvit natopite sa sokom od višnje.
    12. Pripremite nadjev, tako što u lonac dodate višnje, sok od višnje, šećer i cimet, stavite kuhati.
    13. Sa strane izmutite gustin sa vodom.
    14. Kada višnje počnu kuhati, dodajte pripremljen gustin i nastavite miješati dok se ne zgusne.
    15. Još vruć nadjev rasporedite preko dva biskvita.
    16. Ostavite da se ohladi i stegne.
    17. Izradite 300 ml vrhnja za šlag sa vanilin šećerom.
    18. Na prvi biskvit sa nadjevom rasporedite pola šlaga.
    19. Zatim ide drugi biskvit sa nadjevom i rasporedite ostatak šlaga.
    20. Onda i treći biskvit, pa lagano pritisnite rukama.
    21. Izradite 500 gr vrhnja za žlag.
    22. Premažite tortu sa šlagom, ostavite malo za dekoraciju.
    23. Pripremite čokoladu za dekoraciju, tako da nožem povlačenjem izvučete strugotine.
    24. Za bočne stranice čokoladu istopite, razmažite po masnom papiru i kada se stegne nožem ju isjeckajte.
    25. Isjeckanu čokoladu priljepite dlanovima za bočne stranice torte.
    26. Površinu torte ispikajte šlagom.
    27. Na sredinu torte rasporedite strugotine čokolade.
    28. Višnje postavite na šlag.
SOČNA SCHWARZWALD TORTA SOČNA SCHWARZWALD TORTA Reviewed by Unknown on rujna 09, 2017 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.