Imotska torta

 Sastojci

    Za tijesto:
    200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    140 g maslaca
    60 g šećera
    1 žumance ili manje jaje

    Za nadjev:
    5 jaja – srednje veličine
    300 g šećera
    300 g badema
    30 ml likera maraskina
    limunova korica
    1 Vanilin šećer Dolcela

    Za posipavanje:
    šećer u prahu

Priprema
loading...

  1. 1.
    Od brašna, maslaca, šećera i žumanaca umiješajte prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i ukrasnim kotačićem izrežite trake široke oko 1 cm.
  2. 2.
    Za nadjev jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, liker maraskino, limunovu koricu i vanilin šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljenom obliku za torte.
  3. 3.
    Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta narezanog na trake, a na svakom mjestu na kojem se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem.
  4. 4.
    Stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200°C 45-50 minuta.
  5. 5.
    Kad je torta gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.

Posluživanje

Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu.

Savjet

Ako torta prerano dobiva boju na gornjoj strani, prekrijte je pek-papirom.
Imotska torta Imotska torta Reviewed by Unknown on kolovoza 28, 2017 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.