Imotska torta
Sastojci
Za tijesto:
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
140 g maslaca
60 g šećera
1 žumance ili manje jaje
Za nadjev:
5 jaja – srednje veličine
300 g šećera
300 g badema
30 ml likera maraskina
limunova korica
1 Vanilin šećer Dolcela
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
Za tijesto:
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
140 g maslaca
60 g šećera
1 žumance ili manje jaje
Za nadjev:
5 jaja – srednje veličine
300 g šećera
300 g badema
30 ml likera maraskina
limunova korica
1 Vanilin šećer Dolcela
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
loading...
-
1.
Od brašna, maslaca, šećera i žumanaca umiješajte prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i ukrasnim kotačićem izrežite trake široke oko 1 cm.
-
2.
Za nadjev jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, liker maraskino, limunovu koricu i vanilin šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljenom obliku za torte.
-
3.
Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta narezanog na trake, a na svakom mjestu na kojem se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem.
-
4.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200°C 45-50 minuta.
-
5.
Kad je torta gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.
Posluživanje
Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu.Savjet
Ako torta prerano dobiva boju na gornjoj strani, prekrijte je pek-papirom.
Imotska torta
Reviewed by Unknown
on
kolovoza 28, 2017
Rating:

Nema komentara: